Ajankohtaista‎ > ‎

JTS:n pikkujoulut huoneteatterilla pe 16.11 klo 19

lähettänyt Jyväskylän teknillinen seura 11.10.2012 klo 7.25   [ 29.10.2012 klo 6.08 päivitetty ]

Tule viettämään pikkujouluja Jyväskylän Huoneteatterille (Sammonkatu 4) ja katsomaan teatteriesitys Madaamit. Teatteri-illan omavastuu niin jäseneltä kuin avécilta on 20 eur/hlö. Lipun hintaan sisältyy teatterilippu, vaatesäilytys, väliaikatarjoilu ja näytöksen jälkeen iltapala teatterin lämpiössä. Ilmoittautumiset sähköpostilla osoitteeseen heli.kellokoski@jts.fi viimeistään to 1.11. Mainitse ilmoittautumisen yhteydessä nimesi, paikkamäärä (1/2) ja mahdolliset erikoisruokavaliot. Maksu suoritetaan myöhemmin ilmoitettavalle pankkitilille.

Madaamit
Käsikirjoitus Tuomas Parkkinen | Ohjaus Kirsi Sulonen | Ensi-ilta 2.11.2012

"Railakkaan pastellinen tosielämäkomedia Jaakosta naisten ihmemaassa"
Madaamit on riemukas komedia äitiydestä. Se on syvällinen ja oivaltava näytelmä äidiksi tulemisesta ja äitinä olemisesta, jota tällä kertaa katsotaan kolikon kääntöpuolelta, miehen näkökulmasta.
Näytelmän keskiössä on pariskunta, Marika ja Jaakko, jotka kihlautumisensa jälkeen päättävät yhdessä tuumin, mutta Marikan painostamana, hankkia lapsen. Marikasta tulee äiti hedelmöityksen hetkellä, ja jopa omaa äitiään pahempi. Kun tuoreen äidin ulkonäkö rupsahtaa, energiavarasto tyhjenee, syyttää hän tietenkin miestään koko lapsentekopäätöksestä. Mukana onnistumisen paineita luomassa ovat kummankin äidit sekä perhetuttava Linda, joka hehkuu äitiyden onnea säilyttäen silti seksikkään naisellisuutensa. Näiden naisten, madaamien, keskellä Jaakko yrittää pärjätä isänä, poikana ja aviomiehenä.
Madaamit on sukkela ja herkullinen. Sen tunnistettavat tilanteet kolahtavat sekä miehiin että naisiin, äiteihin ja isiin, oleviin ja tuleviin. Silti pinnan alla on oikeita asioita; pelkoja ja paineita, joita äitiyteen, naiseuteen, isyyteen ja miehisyyteen liitetään. Madaamit viihdyttää ja koskettaa, mutta pahimmassa tapauksessa lykkää pariskuntien lapsenhankintasuunnitelmia muutamalla vuodella.

Comments